Úvod »Kaše» Nomina - rýžová


        

Nomina - rýžová

skladem

 

Číslo produktu: 5532
Výrobce: Nominal CZ , s.r.o., Jamská 2435/3, Žďár nad Sáz.
naše cena bez DPH: 39 Kč
naše cena s DPH (15 %):
45 Kč

do košíku:
  ks  

Rýžová kaše

bez lepku

Jedna z nejlépe stravitelných a nejvíce univerzálních kaší vůbec. To je rýžová kaše. Připravit si ji můžeš prakticky kdykoli – je velmi dobře stravitelným pokrmem, neobsahuje alergeny ani další konzervační látky, no a v neposlední řadě skvěle chutná prakticky s jakoukoli příchutí, která tě napadne.

Držíš bezlepkovou dietu?

Rýžová kaše je ideálním společníkem. Rýže je přirozeně bezlepková. Kromě rýže je v kaši už jenom kukuřičná krupice.

Použité suroviny 60% rýže, 40% kukuřičná krupice

Jakou příchuť:

Rýžovou kaši si můžeš dochutit podle svých vlastních představ. Rýžová kaše na sladko je vynikající zejména s následujícími ingrediencemi:

  • ořechy
  • čokoláda
  • med nebo marmeláda
  • všechny druhy ovoce

Kaši si můžeš připravit doma, na návštěvě s přáteli, nebo třeba na cestách. Prostě všude, kde budeš mít po ruce instantní rýžovou kaši.

Buď chytrolín

A až se tě příště kamarádi nebo někdo z rodiny zeptá, proč jíš rýžovou cereální kaši, budeš mít odpověď. Teda v případě, že si zapamatuješ aspoň něco málo o tom, co je to rýže a jaké jsou její vlastnosti.

Rýže patří mezi hlavní potravinu poloviny světové populace, pro kterou představuje zdroj energie i důležitých bílkovin. Rýže byla pěstována v Indii a Číně již před více než 6500 lety. V Evropě se objevila kolem roku 1000 n. l., do Čech se dostala v 16. století ze Španělska. Nejzastoupenější složkou rýže (minimálně 85 % ) jsou složené cukry, které se ukládají ve svalové tkáni a slouží jako zdroj energie pro svaly a všechny tělesné buňky.

Rýžový škrob se velmi pomalu tráví a trvale uvolňuje do krve glukózu, je proto velmi vhodnou potravinou pro diabetiky i redukční dietu. Dalšími klady je téměř nulové množství tuku a nízký glykemický index. Za velmi hodnotnou je považována i bílkovina rýže, jejíž koncentrace se pohybuje mezi 7–8 % a její kvalita je srovnatelná s arašídy či čočkou. Pro svoji lehkou stravitelnost se rýže používá k léčení zažívacích obtíží, od poruch trávení až po divertikulitidu, pomáhá upravovat mírné průjmy i zácpu. Neobsahuje gluten a je tedy vhodná i pro bezlepkovou dietu.

 

Rýže. rýžový škrob se velmi pomalu trávní a trvale uvolňuje do krve glukózu, proto je velmi vhodnou potravinou pro diabetiky i redukční dietu. Dalššími klady je téměř nulové množství tuku a nízký glykemický index. Pro svoji lehkou stravitelnost se rýže používá k léčení zažívacích obtíží - pomáháupravovat průjmy i zácpu. Neobsahuje ani gluten a je tedy velmi vhodná i pro bezlepkovou dietu.

 

Základní příprava: Do teplého mléka přidáváme za stálého míchání kaši Nomina, až docílíme požadovanou hustotu. Kaši můžeme dochutit máslem, kakaem, ovocem, apod...

Kaše Nomina je možné použít také jako zahušťovadlo a pojivo do omáček, těst, masových, zeleninových nebo ovocných směsí.

 

Složení: 60% rýže, 40 % kukuřičné krupice

Obsah:  300 g