Úvod »Chlebové směsi» Wellness energy


        

Wellness energy

skladem

 

Číslo produktu: 2219
Výrobce: Frießinger Mühle GmbH D-74206 Bad Wimpfen
naše cena bez DPH: 19 Kč
naše cena s DPH (15 %):
22 Kč

do košíku:
  ks  

Nechejte se hýčkat wellnes chleby.


5 druhů obilovin: pohanka, proso, oves, žito, pšenice
4 druhy semen: slunečnice, sezam, lněné semínko, dýňové semínko
Tato směs obsahuje mnoho živin a přináší enegrii, chuť, a nasycení po delší dobu

Opravdová porce zdravé energie !

Složení: Celozrnná pšeničná mouka, slunečnicové semínko, ovesné otruby, pohanka, jáhly, žitná mouka, sezamové semínko,  dýňové semínko, lněné semínko, sušený žitný kvásek, fruktóza, sladový výtažek, pšeničná sladová moučka, sušené droždí, jedlá sůl s jodem, regulátor kyselosti: kyselina jablečná, kyselina listová a citronová

 

Návod na pečení v domácí pekárně:
Nejdříve 300 ml vody 25 C teplé, pak k této směsi. Zvolíme program v trvání 2,5-3 hod (Většinou základní) Pokud má pekárna jen program delší, snížíme trochu teplotu vody, aby chléb
nepřekynul. Naopak při kratším programu teploty vody zvýšíme. Po upečení necháme dojít cca 10 minut, vyklopíme a necháme vychladnout.

Slunečnicová semínka patří k velmi cenným rostlinným potravinám. Jsou lehce stravitelná a můžeme je použít jako zdravou náhradu oříšků. Obsahují vitamin E, vitaminy skupiny B, zinek, draslík, hořčík, mangan, fosfor. Přispívají k rychlému hojení ran, celkové regeneraci organismu, příznivě působí na pokožku a sliznice. Ve slunečnici jsou také omega 6 polynenasycené mastné kyseliny.

Dýňová semínka jsou bohatá především na zinek a vitamín E. Semínka obsahují také vitaminy A, D, vitaminy skupiny B a minerály jako selen, draslík, vápník, fosfor, hořčík, měď, mangan, železo. Jsou rovněž zdrojem cenných nenasycených mastných kyselin.


Lněné semínko právem patří do zdravého jídelníčku, protože obsahuje velké množství vysoce kvalitních tuků, hlavně pak Omega 3 esenciální mastných kyselin. Ty chybí v jídelníčku většiny populace a přitom jsou nezbytné pro správné fungovaní lidského organismu. Až 40 % lněného semínka je olej, z toho víc než polovinu tvoří Omega 3 mastné kyseliny.  Jen 30 gramů leněného semínka denně stačí pro zajištění dostatku Omega3. Lněné semínko podporuje imunitní systém, řídí vtok a odtok látek do buňky, je zdrojem energie pro svaly, prospívá pleti a vlasům. Je tu také množství cenné vlákniny, a to rozpustné i nerozpustné. Vláknina na sebe v trávícím ústrojí váže usazené a nestrávené zbytky jídla a dostává je z těla ven, čímž pomáhá udržovat střevo čisté. Jsou tu také zastoupeny lignany - rostlinné látky s antivirovými, fungicidními, baktericidními. Lněné semínko obsahuje 100-násobné množství lignanů než jakákoliv jiná rostlinná potrava.


Pohanka je někdy mylně považována za obilovinu, patří ale mezi rdesnovité rostliny. Naši prarodiče ji běžně používali. Dnes se bohužel na tuto cennou potravinu zapomíná, ačkoli nám může pomoci v boji s řadou nemocí, především těch civilizačních. Navíc je velmi vhodná ke konzumaci v zimním období, protože v sobě ukrývá silnou prohřívací energii. Obsahuje velmi důležitý vitamín P nebo-li rutin. Je významná z hlediska složení minerálů (mangan, selen, měď), vitamínů (např. C, B1, niacin, E a B2) a vláknině.


Sezamová semínka obsahují zhruba 50% nenasycených mastných kyselin, 20% rostlinných bílkovin, 16% sacharidů a 9% vlákniny. Dále nás zásobí nepostradatelnými aminokyselinami, karoteny a vitaminy A, B a E. Co se týče minerálů, je sezam fantastickou zásobárnou hořčíku, vápníku,železa,zinku.
V praxi to znamená lepší kvalitu kůže, vlasů a nehtů, posilnění imunitního systému a trávení.

Ovesné vločky jsou ceněny především pro svůj obsah bílkovin, minerálních látek, vitaminů skupiny B, vápníku, železa, fosforu a lecitinu. Mají přímý vliv na trávení.
Oves obsahuje rozpustnou i nerozpustnou formu vlákniny. Tyto formy vlákniny slouží pro správnou funkci střev, podporují peristaltiku střev a působí proti zácpě.
Ovesné vločky mají vhodnou skladbu aminokyselin, nezbytných pro stavbu a výživu svalů - jsou výbornou složkou stravy pro sportovce i rekonvalescenty.

 

Jáhly jsou velmi vhodné pro děti, studující, sportovce, těžce pracující a rekonvalescenty. Mají vysoký obsah vitamínů skupiny B a minerálů včetně železa, takže se doporučují lidem trpícím chudokrevností. Vařené či dušené jáhly se také používají jako příkrm obdobně jako rýže.

 

100g výrobku obsahuje:

Energetická hodnota 1506kJ / 358kcal
Bílkoviny 14g
Sacharidy 50,2g
Tuky 11,2g
Bílkoviny 9,1g
Sodík 0,8g
Kyselina listová 125ug